В ЦИК се регистрираха още две коалиции

В ЦИК се регистрираха още две коалиции
Kanal3.bg
A A+ A++ A

Продължава регистрацията за вота. Във вторник документи за участие в предсрочните парламентарни избори подадоха коалиция "АБВ - Движение 21" и партиите от "Обединение ДОСТ".

"Само за три дни събрахме над 10 000 подписа", похвали се председателят на АБВ Константин Проданов. Той обясни, че коалицията е внесла в ЦИК само 7500 от подписите. "Мисля, че 21 е добро число, в което да се целим като брой депутатски мандати", каза още Проданов.

"Коалиции няма да се правят с ГЕРБ и партията на Веселин Марешки. С всички останали партии можем да водим разговори на принципна основа, върху платформа и приоритети", каза председателят на АБВ.

В коалиция "Обединение ДОСТ"  участват ДОСТ и Народна партия "Свобода и достойнство". "За нас въпросът е не дали, а с колко ще прекрачи, четирипроцентната бариера", коментира председателят на партия ДОСТ Лютви Местан, след като той и председателят на НПСД Орхан Исмаилов внесоха документи и 6 950 подписа в ЦИК за участие в парламентарните избори.

Председателят на ДОСТ подчерта евроатлантическата насоченост на коалицията и покани всеки, който споделя ценностите им, да се присъедини към тях.

 

#ЦИК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници