Американска телевизия предизвика гнева на Москва, нарече Путин "убиец"

Американска телевизия предизвика гнева на Москва, нарече Путин "убиец"
YouTube
A A+ A++ A

Американска телевизия предизвика гнева на Москва, след като нарече Владимир Путин "убиец". Острото определение за руския президент дойде по време на интервю с Доналд Тръмп по „Фокс нюз”, пише Нова телевизия. 

„Смятаме подобни думи, изречени от кореспондента на „Фокс нюз", за неприемливи и обидни. Казано честно, бихме предпочели да получим извинение, адресирано до президента, от такава уважавана телевизионна компания”, каза говорителят на Путин Дмитрий Песков пред журналисти.

В интервюто си с Тръмп, излъчено в неделя, журналистът Бил О’Райли притисна президента относно предполагаема връзка на Путин с убийства на журналисти и дисиденти и каза: „той обаче е убиец, Путин е убиец”.

Тръмп отговори: ”И ние си имаме много убийци. Да не мислите, че страната ни е толкова невинна? Погледнете какви сме ги вършили и ние. Направили сме много грешки”.

Попитан какво мисли за отговора на Тръмп, Песков каза, че ще го остави без коментар, уточняват АФП и БГНЕС.

Това не е единственото остро определение за руския президент. По-рано ръководителят на Сената Мич Маконъл каза по Си Ен Ен: „Путин е бивш агент на КГБ и главорез”.

#Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници