Янков с чудесен старт на Световното в Банско

Янков с чудесен старт на Световното в Банско
Източник: Sportal.bg
A A+ A++ A

Радослав Янков триумфира с победата в старта от Световната купа по паралелен гигантски слалом в Банско, предаде Gong.bg, цитиран от Нова тв.

Радо преодоля квалификациите с лекота, като даде второто най-добро време в тях. Той стартира прекрасни и в директните сблъсъци на осминафиналите. С лекота българинът се справи с германеца Александер Бергман, който направи грешка в средата на трасето и до края не бе заплаха за таланта от Чепеларе. Добрата новина в тази фаза бе отпадането на фаворите Андреас Промегер, който бе с първо време от квалификациите, но направи фатална грешка на осминафинала.

Последва сблъсък за място в топ 4 с четирикратния световен и олимпийски шампион Джеси-Джей Андерсън, в който Янков отново бе перфектен, а неточност на канадеца му коства надеждите за успех.

В спора за финала съперник на Радо бе лидерът в генералното класиране в паралелните дисциплини Бенямин Карл, който е двукратен носител на Световната купа. И Карл обаче не успя да спре устрема на Янков. Двамата караха рамо до рамо до последната част на трасето, където Янков взе предимство, а след грешка Карл дори не успя да завърши.

#Радослав Янков #Банско #Чепеларе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници