ДПС подкрепя президентското вето върху кариерните бонуси в съдебната система

ДПС подкрепя президентското вето върху кариерните бонуси в съдебната система
Сами видяхте, че премиерът изпревари позицията на президента и по този начин го постави пред свършен факт, подчерта Четин Казак. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ДПС подкрепя ветото на президента Росен Плевнелиев върху текстовете за кариерните бонуси в Закона за съдебната власт, обяви депутатът Четин Казак.

„За нас има основание законът да бъде преразгледан сериозно заради критиките, които се отправят към него“, каза Четин Казак, цитиран от БГНЕС.

След като мнозинството в парламента от ГЕРБ прие тези промени в Закона за съдебната власт, изведнъж премиерът се обяви против тях и едва ли не той обяви, че президентът ще наложи вето, припомни историята около поправките депутатът от ДПС.

„В крайна сметка президентът наложи вето не върху всички текстове, срещу които се обяви премиерът. Това показва, че комуникацията вътре в управляващата партия ГЕРБ вече е започнала да изпитва сериозни смущения, след като премиерът признава, че не знае какво гласуват неговите народни представители и го научава впоследствие“, коментира Четин Казак.

Според него това говори лошо за състоянието на управляващата партия в последната година от нейното управление.

„Ние наблюдаваме с интерес и с повишено настроение това, което се случва, и ще видим каква ще бъде поредната порция обяснения, оправдания, които ще бъдат изказани тук, в пленарната зала, за да са съобразят с мотивите на президента, т.е. на премиера“, допълни депутатът.

„Сами видяхте, че премиерът изпревари позицията на президента и по този начин го постави пред свършен факт“, подчерта Четин Казак.

Той коментира още, че с поправките в Закона за съдебната власт ГЕРБ търси по-скоро „вътрешен социален отзвук с популистки заряд“, вместо да се съобрази със сериозните критики по текстовете за пряк избор на ВСС и избор на главен прокурор.

#Четин Казак #ДПС #Закон за съдебната власт #Росен Плевнелиев #президент #вето #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници