Георги Готев: Грешката на Радев е, че не пожела да номинира български еврокомисар

Георги Готев: Грешката на Радев е, че не пожела да номинира български еврокомисар
Източник: Съюз на българските журналисти
A A+ A++ A

Президентът Румен Радев беше прекалено предпазлив и до степен според мен да допусне една грешка: отказът му през мандата на служебното правителство да бъде номиниран български еврокомисар. Това казва пред "Труд" Георги Готев, заместник главен редактор на информационната мрежа за специализирана информация за ЕС „ЮрАктив, пише 24 часа.

Очевидно президентът Радев се опасява, че всяка номинация би била политизирана, обяснява Готев. Че ще последват политически атаки и че това ще постави под съмнение работата и ролята на служебното правителство, чийто основен приоритет е организирането и произвеждането на предсрочните парламентарни избори. Според мен лично обаче това е проява на слабост от негова страна. Настина жалко е, че България остава без еврокомисар поне до лятото, коментира Готев. Но основният въпрос в този дебат е друг: кой би могъл да бъде този човек? Защото президентът Румен Радев имаше възможността да номинира компетентен, безкористен кандидат за български европейски комисар, а сега най-вероятно ще имаме политическо назначение, което ще отразява резултатите от предстоящите парламентарни избори.

И Бойко Борисов се страхуваше да номинира български комисар в рамките на мандата си, смята Готев. Той се опари вече на няколко пъти, когато беше на власт – веднъж с Румяна Желева, след това с Кристалина Георгиева. Особено последната и интригата с идиотската контрабългарска кандидатура в ООН съвсем не се развиха според неговите очаквания. Нека не се залъгваме – колкото и да се прави на силен мъж, Бойко Борисов се уплаши да номинира еврокомисар. Румен Радев направи същата грешка, защото след изборите ще имаме, да го наречем „политкомисар“, най-вероятно излъчен от БСП или ГЕРБ – която от двете партии успее да състави правителство. Значи ще имаме политкомисар вместо компетентен еврокомисар, заключава готев.

#Румен Радев #ЕС #ООН #Румяна Желева #Георги Готев #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници