Нието след разговора с Тръмп: Решихме да подновим диалога между двете правителства

Нието след разговора с Тръмп: Решихме да подновим диалога между двете правителства
Източник: БНР
A A+ A++ A

Президентът на Мексико Енрике Нието заяви след телефонния си разговор с президентът на САЩ Доналд Тръмп, че има място за диалог между двете правителства, предаде БНР.

Тръмп иска да се построи стена на южната граница на САЩ, за да не влизат в страната нелегални имигранти и твърди, че Мексико ще плати за нея. Мексико твърдо отказва. Във видео обръщение Нието заяви:

„Въпреки че не постигнахме съгласие по нито един въпрос, има възможност правителствата на Мексико и САЩ да продължат диалога. Американският президент и аз решихме нашите представители да продължат с работата си и подновяването на приятелските отношения. Ще информирам мексиканския народ за напредъка и последствията от всяка стъпка на тези преговори“, пише Труд.

Външният министър на Мексико Луис Видегарай заяви, че отказът на страната да плати за стената не подлежи на преговори: „Трябва да знаеш как да кажеш „не“. Дори между приятели, партньори и съюзници, каквито са Мексико и Съединените щати. Моментът миналата седмица беше такъв – когато президентът много ясно изрази съпротивата си, не само що се отнася до срещата, но и това, че тя беше по въпрос, който е неприемлив, не само за правителството, но и за всички мексиканци.“

#САЩ #Доналд Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници