До 20 000 лв. на висулка - това предвижда Общината за леда по сградите

До 20 000 лв. на висулка - това предвижда Общината за леда по сградите
Източник: Vchas.net
A A+ A++ A

Първите глоби за непочистени ледени висулки в София вече бяха наложени, съобщи БНТ. Това са хора, получили веднъж протокол от Столичния инспекторат за това, че трябва да премахнат опасните ледени късове и въпреки това не са го направили, пише 24 часа.

Санкциите започват от 10 лева, но стигат до 20 000 лева. За частните сгради - отговорността за почистването на висулките е на собствениците, за обществените на Общината. Графикът на аварийния отряд е препълнен. В столичното 19-то училище изпратили писмо за проблема с висулките миналата сряда, екипът успя да се отзове едва вчера. През това време управата на учебното заведение заградила опасния периметър, нещо което всеки трябва да направи в подобна ситуация. "В събота и неделя не сме спирали да работим в четири района.

Превантивно махахме висулки. Гражданите трябва да подават сигнали. Ние ще им отговорим. Когато гражданите забележат такива опасни висулки, могат да звънят както на Оперативния център на Столична община, така и на Кол центъра на общината. Инспекторите няма как да свалят висулката, но могат да отидат на място и да обезопасят тротоара, като оградят мястото с лента. Има много случаи, в които гражданите преминават въпреки предупредителната сигнализация. Ако хората срещнат трудности с почистването, можем да помогнем", заявиха от отряда.  

#София #глоби #общината #гражданите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай