СГС вписа в регистъра формацията "Да, България"

СГС вписа в регистъра формацията "Да, България"
Източник: Mediapool
A A+ A++ A

След рекордно кратко заседание Софийският градски съд регистрира движение "Да, България". Най-новата политическа формация ще бъде вписана в регистъра на политическите партии след седмица, когато изтича законовият срок за жалби или протести срещу съдебния акт, предаде БНР.

Произнасянето на съда още днес беше изрично поискано от формацията на бившия правосъден министър Христо Иванов. След като прокурор Явор Димитров каза, че държавното обвинение не вижда законова пречка за регистрацията ѝ и потвърди, извън съдебната зала, че няма да протестира съдебния акт, съдът също каза "Да". Решението трябва да влезе в сила два дни преди крайния срок за подаване на документи за участие в предсрочния парламентарен вот:
 
Изненадващо за тези, които грешно смятаха сроковете. Това бяха предимно политически лица, макар и някои от тях с адвокатски права. Ние си свършихме работата. Съдебната власт си свърши работата, "Да, България" отива на избори, каза Христо Иванов.  

Той се обърна към останалите десни партии с покана за създаване на антикорупционен блок, ако влязат в 44-тото Народно събрание и беше категоричен, че формацията му няма да преговаря с ГЕРБ, БСП, ДПС, Обединените патриоти и партията на Веселин Марешки, които според социолозите ще имат депутати в следващия парламент.

#Христо Иванов #ГЕРБ #БСП #ДПС #Да #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници