Хаос по летищата в САЩ след забраната на Тръмп за мюсюлманите

Хаос по летищата в САЩ след забраната на Тръмп за мюсюлманите
Източник: Vesti.bg
A A+ A++ A

Хаос на летищата в Съединените щати и неспиращи протести срещу решението на президента Доналд Тръмп да забрани достъпа до страната на жителите на седем мюсюлмански държави. Тази нощ част от задържаните с редовни документи бяха допуснати в страната. Все още обаче много хора остават блокирани по летищата, предаде БНТ.

Тази нощ част от задържаните с редовни документи бяха допуснати в Съединените щати. Някои от тях не са имали никакъв проблем да преминат границата. 

Все още обаче много хора остават блокирани по летищата, а за тези, които имат нужда, адвокати предлагат услугите си безплатно. Според президентът Доналд Тръмп, това не е "бан на мюсюлманите", а временно решение, докато по-здрави мерки за сигурност не влязат в сила. 

Канадското правителство ще предложи временно пребиваване за тези, блокирани в държавата, заради новия указ, съобщи министъра по имиграцията, Ахмед Хюсеин. Австралийският външен министър, Джули Бишъп, обаче, заяви, че Австралия подкрепя новата имиграционна политика на Доналд Тръмп.

Междувременно, на церемонията по връчването на наградите на Гилдията на сценичните актьори в Лос Анджелис, много знаменитости не прикриха разочарованието си от новите ограничения. 

До момента администрацията на Доналд Тръмп няма намерение да променя приетата забрана, въпреки съдебните решения и масовите протести в страната.

#Доналд Тръмп #Съединените щати #блокирани

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници