Беноа Амон спечели първичните избори на социалистите във Франция

Беноа Амон спечели първичните избори на социалистите във Франция
Източник: Dnes.bg
A A+ A++ A

Във Франция крайнолевият бивш министър на образованието Беноа Амон е кандидатът на социалистите за президент на страната. Той спечели първичните избори на Френската социалистическа партия след балотаж с бившия премиер Еманюел Валс, предаде БНТ.

мон получи над 58 процента от гласовете, докато неговия съперник, Манюел Валс събра 41 на сто. По време на своята кампания, Беноа Амон заяви, че иска да обърне гръб на стария ред и безрезултатните решения. Той обеща да работи за едно по-сигурно и по-справедливо бъдеще за Франция. Голяма част от неговия манифест се оказа обещаниято му да увеличи универсалния базов доход до 750 евро.

Победителят в първичните избори ще се съревновава с кандидата на десницата Франсоа Фийон, лидерката на крайнодесния Национален фронт Марин льо Пен и либерала Еманюел Макрон, както и с други участници в надпреварата за президентския пост в изборите през април и май. 

"Тази вечер, левите се надигат, тичат към бъдещето и са жадни за победа. Светът, който е пред вас, е по-нестабилен от всякога. Избирането на Доналд Тръмп за президент на Съединените щати, натискът на Владимир Путин върху Европа, ситуацията в Близкия изток, заплахата от Ислямска държава, която достигна прага ни, проблемите с околната среда. Но ние не можем да се изправим пред тези предизвикателства със страх."

#Беноа Амон #Манюел Валс #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници