БСП, СДС, „Атака“: Плевнелиев да наложи вето на Закона за горите

БСП, СДС, „Атака“: Плевнелиев да наложи вето на Закона за горите
„Сега е моментът президентът да покаже на чия страна е - на олигарсите или на народа“, каза депутатът Ваньо Шарков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

СДС и БСП искат среща с президента, на която да го убедят да наложи вето върху Закона за горите, стана ясно от изказвания на депутати.

С последните поправки в закона, приети на второ четене от парламента, беше разрешено да се строи в горски територии без промяна на предназначението на терена.

В сряда депутатите от СДС в телефонен разговор са поискали от президента Росен Плевнелиев да наложи исканото вето, предаде БНР.

В четвъртък те ще се срещат с юридическия екип на държавния глава. На срещата ще присъстват и юридически представители на неправителствени организации.

„Сега е моментът президентът да покаже на чия страна е - на олигарсите или на народа“, каза депутатът Ваньо Шарков. На въпрос дали причисляват депутатите от ГЕРБ, които са вносители на поправките в закона, на страната на олигарсите, Шарков отговори:

„Знаците за равенство не се слагат от политиците, а от гражданите, и мисля, че гражданите вече са ги сложили“.

От „Коалиция за България“ също очакват среща с Плевнелиев още днес, за да изтъкнат мотивите си за вето. Петър Корумбашев се обърна чрез медиите към президента и също го призова да покаже на чия страна застава и дали е президент на всички българи, каквато клетва е положил, или се съобразява с партията, която го е издигнала за държавен глава.

От партия „Атака“ също настояват президентът да наложи вето на промените. Волен Сидеров коментира, че законът е лобистки:

„Ние сме за вето за този закон! Ние сме против този закон!! Ние сме против лобистките закони изобщо, защото това не е единственият закон. Аз бих се радвал да има такива обществени вълнения и да има такъв политически интерес от партиите и за други закони на ГЕРБ“.

Председателят на Земеделската комисия Десислава Танева, която е депутат от ГЕРБ, заяви, че всъщност няма причина държавният глава да върне закона. Според нея законът предлага изключително прозрачна процедура – чрез търг да се отдават на концесия за 30 години гори за ползване, за изграждане на ски писти и необходимите за това съоръжения.

#Волен Сидеров #Ваньо Шарков #Петър Корумбашев #Българска социалистическа партия #Росен Плевнелиев #вето #Президент на България #Десислава Танева #Закон за горите #„Атака“ #БСП #СДС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници