Илиев триумфира в Полша! Грабна златото след изключителен спринт

Илиев триумфира в Полша! Грабна златото след изключителен спринт
Източник: Канал 3
A A+ A++ A

България има европейски шампион в мъжкия биатлон! Владимир Илиев спечели златен медал от европейското първенство в Полша. С изключително бягане и 9 повалени мишени от 10 изстрела 29-годишният троянец триумфира в спринта на 10 километра в Душники Здруй и пренаписа историята в мъжкото ни направление, пише 24 часа.

Владимир Илиев направи една грешка във втората си стрелба, но с втори най-добър бегови резултат от всички 121 стартирали биатлонисти финишира за 22:31,8 минути. Той изпревари с 4,9 секунди завършилия без грешка Александър Логинов. Руснакът, който спечели титлата в индивидуалното състезание на 20 км, излезе с 4,1 секунди аванс пред Илиев след последната стрелба в спринта, но загуби 9 секунди от българския биатлонист по последната обиколка. А с това дойде и историческият триумф за Владо.

Единственият по-бърз от Илиев по трасето бе латвиецът Расторгуевс - само със 1,3 сек по-добро време. Латвиецът обаче допусна 2 грешки и изхвърча от битката за медалите. А бронзът също е български. Спечели го Красимир Анев. Той отново завърши без грешка на рубежа. Финишира на 16,7 сек зад Владо Илиев, но важното е, че в края успя да спечели битката за третото място. Така България вече има пълен комплект медали от Евро 2017 дотук. В индивидуалната надпревара Анев завоюва сребърен медал. Димитър Герджиков повали всички 10 мишени и завърши 23-и. Антон Синапов е 56-и с 3 пропуска, но също влезе в преследването. Михаил Клечеров е 77-и с 2 грешки, а Димитър Парталов е 90-и също с 2 пропуска.


#Владимир Илиев #Полша #стрелба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници