Кабинетът "Борисов 2" вече официално е минало

Кабинетът "Борисов 2" вече официално е минало
A A+ A++ A

Кабинетът "Борисов 2" вече официално е минало. След втория опит на премиера Бойко Борисов да управлява, отново му се наложи предсрочно да отстъпи поста си. На негово място от днес до парламентарните избори на 26 март ще бъде проф. Огнян Герджиков. Новият премиер и екипът му ще трябва да подготвят предстоящия вот и да се погрижат за стабилността на държавата в този тежък политически период.

На официална церемония президентът Румен Радев представи новия премиер и всички членове на служебното правителство. Това се случва, след като държавният глава издаде указ за назначаването му във вторник вечерта. Кабинетът ще има 19 министри, четирима от които са и вицепремиери.

На прощаване! „Борисов 2“ вече официално е минало (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

"Служебното правителство ще работи в сложна политическа обстановка. Има ясно очертани приоритети – осигуряване на нормалното функциониране на държавата, провеждането на честни избори, подготовката на председателството на Европейския съюз. От изключителна важност е гарантирането на финансовата и икономическата сигурност на страната ни, на реда и сигурността в страната ни.

Основна мисия на правителството е организирането, подготовката на честни избори. Трябва да предприеме всички необходими мерки за недопускане на предизборни манипулации", каза Радев по време на церемонията.

Как протече церемонията прочетете тук.

#Румен Радев #Огнян Герджиков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници