Прокуратурата ще проверява скандалните записи с Любомир Павлов

Прокуратурата ще проверява скандалните записи с Любомир Павлов
Велчев уточни, че разпространените в публичното пространство записи не са направени във връзка с някакво досъдебно производство. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

Прокуратурата ще направи проверка на записите, на които се чува гласът на Любомир Павлов, съобщи главният прокурор Борис Велчев.

„Възложили сме да се изземат записите, да се свали, доколкото е възможно, цялата стенограма на разговорите, за да се установи лицето, което е направило записа“, каза Велчев, цитиран от БГНЕС.

Държавното обвинение ще проверява дали няма и други записи. Към момента главният прокурор няма такава информация.

Велчев уточни, че разпространените в публичното пространство записи не са направени във връзка с някакво досъдебно производство.

„СРС-та не са прилагани и очевидно става дума за частен запис“, обясни главният прокурор.

"Никой не е давал никакви обещания на Павлов. Мисля, че и фактите, които последваха след публикацията на този разговор показват това ясно. Не виждам кой би могъл да поеме подобни обещания. Отговорност за думите си Павлов трябва да носи сам," каза още Борис Велчев.

"Сигурно има начин да се разбере кой е направил записа. Нямаме особен успех с подобни записи, наистина, но в този случай се надявам самият Павлов да се сети кой може да запише подобен разговор с него," допълни той.

#Борис Велчев #главен прокурор #Любомир Павлов #записи #СРС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници