Гофен: Срещу Димитров не е лесно, гони всяка топка

Гофен: Срещу Димитров не е лесно, гони всяка топка
Източник: Tennis24.bg
A A+ A++ A

Давид Гофен не говори много на пресконференцията след загубата си от Григор Димитров на четвъртфинал от откритото по тенис на Австралия. Белгиецът отговори само на два въпрос, като и двата засягаха българина. Първият бе какво е донесло голямата разлика между двамата в двубоя, пише 24 часа.

„Смятам, че не бе лесно. Физически и двамата бяхме много, много добре подготвени. Той преследваше всяка топка. Беше трудно да се играе бързо. Опитвах се да го правя и да го карам да се движи, но той гонеше всичко, а сеченият му бекхенд бе много добър. Той изигра добър мач и бе много стабилен. Сервираше по-добре от мен. Не намирах начин да завършвам точките“, заяви №11 в световната ранглиста. След това бе попитан какво е най-голямото подобрение, което забелязва в играта на Григор Димитров.

„Смятам, че това е психологическата му нагласа. През цялото време бе фокусиран. Не пропусна нищо. Беше солиден от основната линия и се движеше добре. А когато имаше възможност да излиза на мрежата, бе много прецизен. Притежава добро воле. Смятам, че мачът бе добър за него. Но подобрението му е най-вече психологическо. Доказа в последните няколко месеца, че има огромен напредък в това отношение. Не дава лесни точки на никого“, завърши Гофен.

#Давид Гофен #Григор Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници