Порошенко: Финландците разбират нашия народ по-добре от всички други

Порошенко: Финландците разбират нашия народ по-добре от всички други
Източник: РБК-Украина
A A+ A++ A

Финландците разбират украинците по-добре от всички други, заяви днес украинският президент Петро Порошенко, съобщава ТАСС, цитирана от БТА. Вие разбирате Украйна по-добре от всички, а това е много важно в условията на продължаваща хибридна война от страна на Русия срещу Украйна, каза Порошенко, пише 24 часа.

Украинският президент благодари на своя финландски колега за категоричната позиция в подкрепа на суверенитета на страната му. Порошенко отбеляза, че тази година Финландия чества стогодишнината на независимостта си, и припомни личността на националния герой на страната Карл Манерхейм. "Нямате представа колко популярен е Карл Манерхейм в Украйна и какъв пример е за вярна служба на родината", каза той.

В края на днешните разговори украинският президент покани финландския си колега на посещение в Киев. Тридесет години от 83 годишния си живот (от 1887 до 1917 г.) Манерхейм служи в руската армия. След идването на власт на болшевиките той заминава за Финландия, която през декември 1917 г. обявява независимост от Русия. През 1918 г. Манерхейм е назначен за главнокомандващ финландската армия. През 1941-1944 г. той оглавява финландските въоръжени сили във войната срещу СССР, но въпреки настояването на Германия не нанася удар по Ленинград от север. През август 1944 г. той е избран за президент на Финландия и сключва примирие със Съветския съюз.


#Петро Порошенко #Украйна #СССР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници