Тръмп официално се отказа от бизнесимперията си! Раздаде семейното наследство на Доналд-младши и Ерик

Тръмп официално се отказа от бизнесимперията си! Раздаде семейното наследство на Доналд-младши и Ерик
Източник: Dir.bg
A A+ A++ A

Президентът на САЩ Доналд Тръмп повери управлението на семейния бизнес на по-големите си синове - Доналд младши и Ерик, съобщи прессекретарят на Белия дом Шон Спайсър. Ден преди встъпването си в длъжност на 20 януари Тръмп обяви, че доброволно се оттегля от всички постове в над 400 частни компании, предаде Дарик.

Копие от документ за това беше предоставен на телевизия Си Ен Ен от бизнес империята на Тръмп. Освен това новият американски президент е консолидирал около 100 свои фирми под шапката на Trump Organization.

Докато Тръмп е държавен глава компанията замразява сключването на нови договори извън САЩ, а част от печалбите на веригата хотели в други държави ще се прехвърлят към министерството на финансите.

Юридически съветник на президента посочи, че Тръмп се е отказал от идеята за „пълен отказ" от фирмите си, за да не се стигне до разпродажбата им на безценица в ущърб на останалите членове на фамилията.

Ръководителят на службата за предотвратяване на конфликт на интереси Уолтър Шауб разкритикува оттеглянето на Тръмп. Шауб изтъква, че президентът се е отказал само от ръководните си постове, но не и от правото на собственост върху компаниите си и ще продължи да получава доходи от тях.

#Доналд Тръмп #Шон Спайсър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници