Удължиха ваканцията на 4 училища в Русе заради парното

Удължиха ваканцията на 4 училища в Русе заради парното
Източник: Монитор
A A+ A++ A

Удължена бе „паровата“ ваканция на 4 русенски училища. В дунавския град вече се шегуват така, след като поредната авария на парното в Русе изпрати за пореден път учениците в „дървена ваканция”, пише 24 часа.

Заради тежката авария, която остави 2000 семейства без топло и която „Топлофикация" се опитва да оправи от събота насам, и във вторник няма да учат децата в училищата - ОУ "Олимпи Панов", ОУ "Ангел Кънчев" и СУ "Йордан Йовков" и Корабния техникум. Точно преди седмица, заради повреда на парното на същото място, край русенския блок „Гребенец”, същите учебни заведения не учиха в рамките на три дни.

Жестоката авария на топлопроводи на "Топлофикация" в съботния следобед остави без парно и топла вода централната част на Русе, както и жилищните райони "Родина", "Мидия-Енос" и "ЦЮР", призна шефът на дружеството Севдалин Желев. Заради пълната топла с вода яма, пожарникари се опитаха да я изтеглят, но част от маркучите им се стопили от високата температура.

Тогава те започнали да хвърлят сняг във водата, за да я охлаждат. Заради пробив на същия магистрален тръбопровод на 14 януари пък същите 2000 домакинства в "Родина", "ЦЮР" и "Мидия-Енос" нямаха парно и топла вода в продължение на пет дни, а четири училища останаха затворени до 18 януари включително. Само дни, след като влязоха в класните стаи обаче, децата отново ще трябва да почиват, докато бъде поправена аварията и парното вдигне зимните температури.


#Русе #топлофикация #Аварията

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници