Масови глоби за шофьорите в Търново ден след промените в закона

Масови глоби за шофьорите в Търново ден след промените в закона
Източник: Monitor.bG
A A+ A++ A

20 са глобените шофьори за неправилно паркиране във Велико Търново само ден след влизането в сила на новите промени в Закона за движение по пътищата. От събота пътните полицаи съставят фишове на място и вместо автомобилите на нарушителите да се репатрират, на стъклата се поставят уведомителни писма за глоба. Кореспондентите ни във Велико Търново бяха на нощна проверка с Пътна полиция.

В събота в малките часове на нощта пред клубовете и заведенията в центъра на Велико Търново масово автомобилите са спрени неправилно. Водачите им са санкционирани, но вместо колите да бъдат преместени с паяк на предните стъкла, полицаите поставят уведомления. 

„Имаме санкционирани водачи или по-скоро са им поставени на около 20 водачи уведомления за неправилно паркиране и имаме един водач, който е управлявал под въздействието на алкохол", коментира Радослав Върбанов - Пътна полиция Велико Търново.

Първите санкционирани по новите правила са водачите на три автомобила, паркирали на автобусна спирка в центъра на града. Оказва се, това е едно най-често срещаните нарушения. Служителите на реда за по-малко 30 минути изловиха шестима нарушители.

 

#Велико Търново. #водачите #ДЕН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници