„Дунав“ получи дългоочакваното позволение за концесия на стадиона в Русе

„Дунав“ получи дългоочакваното позволение за концесия на стадиона в Русе
Източник: www.sportal.bg
A A+ A++ A

Общинският съвет на Русе подкрепи единодушно "Започване на подготвителни действия за предоставяне на концесия на обекти от спортен комплекс „Дунав“, пише 24 часа.

Още на 17 декември 2015 г. е било заявено желание за концесия на комплекса от страна на фирмата на шефа на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов "РДС Инвест" ЕООД. Идеята е отборът да получи клубния си стадион и да може да го модернизира и развие така, че съоръжението да се самоиздържа, разясни самият д-р Симеонов. Окончателният идеен проект за развитие на спортен комплекс "Дунав" в детайли и срокове за изпълнението им е бил представен на местната администрация на 28 ноември 2016 г.

Целият срок на концесията е 35 години. Предвиждат се инвестиции за подмяна на тревната настилка и смяна на дренажната система на стадион "Дунав", поставяне на ново електронно табло, ремонт на съблекалните помещения и подмяна на обзавеждането, цялостен ремонт и дострояване на хотела към комплекса, изграждане на още няколко игрища с тревна настилка и на изкуствено игрище, ремонт на басейна в обекта и др.

Дострояването на хотела към комплекса трябва да се извърши на два етапа - ремонт и преустройство със срок за изпълнение до 5 г. от влизане в сила на концесионния договор, след което – пристрояване за разширение със срок за изпълнение до 8 г. от влизане в сила на концесионния договор.


#Русе #Дунав

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници