Силният вятър затвори пътя Котел - Омуртаг

Силният вятър затвори пътя Котел - Омуртаг
Източник: БНР
A A+ A++ A

Виелицата отново се разбушува в област Търговище днес след обяд и се наложи заради снегонавяването пак да бъдат затваряни вече почистени пътища. Към 15 часа от сектор "Пътна полиция" на ОДМВР в Търговище съобщиха, че поради снегонавявания в района на село Зелена морава в община Омуртаг, временно е затворен за движение на всички видове МПС републиканският път Котел - Омуртаг, пише 24 часа.

Силният вятър създаде проблеми и в община Търговище. Около 14,30 часа днес пътят за село Пайдушко се затрупа от преспи и практически стана непроходим. Това съобщиха служителите по сигурността към община Търговище, които проверяват състоянието на четвъртокласната мрежа. Достъпът за автомобили по пътя Цветница-Братово и Божурка-Пайдушко отново бе блокиран.

На място има общинска техника, която при нужда да отваря коридор за линейки и пожарни. От общината гарантират, че ще осигурят хляб за хората в района. Общинската пътна мрежа в община Търговище е дълга около 200 километра. В най-рисковите участъци преспите бяха пробивани по няколко пъти, но виелиците пак затвориха част от трасетата.


#Търговище

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници