Троателно! Деца продават свои вещи, за да помогнат на болна съученичка в Търговище

Троателно! Деца продават свои вещи, за да помогнат на болна съученичка в Търговище

Pixabay

A A+ A++ A

Деца от Търговище разпродават свои вещи, за да помогнат на болна съученичка в Търговище. Възпитаниците на Първо Основно училище "Христо Ботев" не случайно избрали 1 юни, за да подкрепят своята съученичка Ани Кръстева, която се бори с тежко заболяване.

На щанд пред училището, на централната улица в града, учениците от различни класове предлагат за продажба свои предмети, а събраните средства ще дарят на семейството на четвъртокласничката Ани. Щандът е изпълнен с книги, развлекателни настолни игри, плюшени играчки и други. Всяко дете е отделило от себе си, за да зарадва Ани. Поставена е и кутия за дарения, съобщава БТА.

За 24 май по идея на Училищния ученически съвет и педагогическия колектив в училището бе предприета друга благотворителна акция. Под мотото "Да запазим едно дете в училище" родителите и ученици бяха призовани средствата за цветя и букети за учители да бъдат дарени за Ани. Кутия за дарения бе поставена във фоайето на училището и в нея възпитаниците на учебното заведение можеха да дарят пари за своята съученичка.

#деца #болно дете #продават #Търговище

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »