Цветанов: Кабинетът Борисов работеше с ясното съзнание, че общественото одобрение ще бъде на приливи и отливи

Цветанов: Кабинетът Борисов работеше с ясното съзнание, че общественото одобрение ще бъде на приливи и отливи
Агенция Фокус
A A+ A++ A

Чест прави на кабинета Борисов, че не делеше проблемите на „по-близки до програмата на партия ГЕРБ” и „по-отдалечени от нея”. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в декларация от името на парламентарната група, пише Агенция „Фокус“.

"Чрез парламентарната си дейност от последните две години ГЕРБ успя да промени до голяма степен и очакванията на своите избиратели. Избирателите на ГЕРБ се научиха да приемат необходимите компромиси, те свикнаха да подкрепят диалога на своята партия с други политически сили в името на добри консенсусни решения", заяви Цветанов. "Ние съзнаваме, че често забавяхме важните решения за нашите структури по места в името на по-общите задачи, диктувани от обществените приоритети. Чест прави на кабинета Борисов, че не делеше проблемите на „по-близки до програмата на партия ГЕРБ” и „по-отдалечени от нея”", допълни той и поясни, че правителството е работело по своите политики с ясното съзнание, че общественото одобрение към работата му ще бъде на приливи и отливи. "Кабинетът на Борисов не търсеше лекия път и евтината популярност. Факт е, че този кабинет успя да издигне високо глас в европейските институции и да търси най-доброто решение на националните ни проблеми с европейска помощ. Ценен принос на нашия кабинет е, че запази на завидна висота еврооптимизма на българите и съпричастността ни към европейската перспектива. Това се оценява много високо от европейските ни партньори", коментира още Цветан Цветанов.

"В края на управлението си отчитаме рекорден за последните 8 години икономически растеж и бюджетен излишък, който директно води до намаляване на държавния дълг. Доходите на българите се увеличиха, а безработицата намаля значително. Продължихме успешно да подобряваме инфраструктурата в страната ни, изпозвайки пълноценно ресурсите на европейската солидарност, от които само преди две години бяхме изолирани", поясни Цветанов. По думите му всички тези усилия на кабинета Борисов са оценени от партньорите ни в Брюксел, които са насочили към България специализирана помощ от 160 милиона евро за справяне с миграционния натиск и укрепване на сигурността по границите ни.

#Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници