Екополицаи се включиха в борбата с токсичния смог в Пекин

Екополицаи се включиха в борбата с токсичния смог в Пекин
Източник: SOSновини.BG
A A+ A++ A

Полицейски екип за опазване на околната среда ще се стреми да намали опасните нива на токсичен смог в Пекин. Това обяви временният кмет на града Цай Ки, цитиран от Би Би Си. Полицаите ще издирват местни източници на замърсяване на въздуха, включително барбекюта на открито и мръсни пътища. Кметът обеща също да намали потреблението на въглища с 30 на сто през 2016 г., предаде БНР 

По-рано властите в града обявиха, че ще започнат да инсталират пречиствали на въздуха в някои от училищата и детските градини. На учрежденията вече им беше забранено да спрат всички дейности на открито.

Замърсяването в града принуди много жители да си останат по домовете за по няколко дни, за да избегнат дишането на отровен въздух. Хората настояват правителството да направи повече, за да намали големите източници на смог, включително чрез намаляване на въглищните централи в страната. Засега те са основен източник на електричество в страната. Според властите последната криза със смог в Пекин е резултат от неблагоприятни метеорологични условия, които не са позволили на замърсяващите частици да се разпръснат.

#Пекин #смог

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници