Бизнесмени и политици са били мишените на терористката Пола Рупа

Бизнесмени и политици са били мишените на терористката Пола Рупа
Източник: bigmir.net
A A+ A++ A

Гръцките антитерористи са се домогнали до десетки бележки, открити в апартамента в Атина, където бе заловена дълго издирваната терористка Пола Рупа. В тях бизнесмени и политици са били набелязани от нея като възможни мишени за покушение, съобщават местните издания, цитирани от БТА и 24 часа.

В. "Прото тема" пише, че терористката е имала навика да записва всички свои действия и намерения. Властите смятат, че намерените от тях бележки ще хвърлят нова светлина върху целите, явките и връзките на терористите в страната. След залавянето на терористката полицията е открила в гараж два сака с боеприпаси. В тях имало патрони за автомати Калашников, експлозиви, но не и огнестрелно оръжие. Антитерористите смятат, че има и втора тайна квартира, в която е скрито оръжието на организацията "Революционна борба".

В. "Катимерини" отбелязва, че 48-годишната терористка, издирвана за участие в тази организация, е била отведена при прокурор, за да й бъдат връчени заповеди за задържане, висящи от 2012 г. В. "Вима" пише, че терористката се намира в атинския затвор Коридалос и е обявила гладна стачка. Пола Рупа е съпруга на терориста Никос Мазиотис, който излежава 50-годишна присъда. Властите бяха обявили награда от един милион евро за нейното залавяне. Предполага се, че тя е участвала в банков обир през септември, при който бяха задигнати около 180 хиляди евро. Терористката е осъждана по различни обвинения, едното от които стрелба по посолството на САЩ с гранатомет през 2007 г.


#Пола Рупа #Атина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници