Стаматов: 2017 г. ще е трудна за образованието

Стаматов: 2017 г. ще е трудна за образованието
Източник: bTV
A A+ A++ A

2017 г. ще бъде много трудна в сферата на образованието. Това прогнозира зам.-министърът на образованието и науката Диян Стаматов, цитиран от пресцентъра на просветното ведомство, предаде Дарик.

За да е интересно на учениците, промените са свързани с олекотяване на учебното съдържание. Започва и огромен проект за квалификация на учителите - свързан е с нови методи и начини на преподаване, пояснява той. Стаматов е подчертал, че през годината ще се залага на квалификацията на учителите и директорите, тъй като новото поколение очаква интересни методи и факти, представени по различен начин.

Той е отбелязал, че 2016 г. е била концентрирана върху влизането на новия Закон за предучилищното и училищното образование, и върху подготовката на нормативните документи, които ще дават резултат, но има и необходимост от промяна там, където е забелязан проблем.

"Проблем с недостиг на преподаватели няма, но в краткосрочен план той ще възникне", е казал Диян Стаматов и се е аргументирал със средната възраст на преподавателите, която е малко над 53 години. По думите му специалността "Педагогика" е приоритетна, а стипендията за тези студенти вече е много по-висока.

"Естествено е правителството, което идва, да запази този тренд на промяна на учителските заплати. Много важно е да има стабилен финансов ресурс за образование", е посочил зам.-министърът на образованието.

#Диян Стаматов #отбелязал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай