Кюрдска бежанка остана в Македония заради любов по полицай

Кюрдска бежанка остана в Македония заради любов по полицай
Източник: KumanovoNews
A A+ A++ A

От любов към македонски полицай кюрдска бежанка забрави за Германия. Историята започва в началото на 2016 година, когато Нура Аркавази била блокирана в калта при граничен пост от македонски полицаи. Тогава тя е болна, а служителят на реда Боби Додевски е на смяна там, предаде Труд.

Четири месеца по-късно 20-годишната кюрдка се е разделила със семейството си, което е продължило пътя си към Германия, за да остане в Македония и да се омъжи за 35-годишния полицай, разказва БГНЕС.

Додевски си спомня дъждовния ден на запознанството им. Бил на смяна на границата със Сърбия след като се разменил с колега. „Това е съдба“, казва полицаят в апартаментчето, където двойката живее в Куманово.

Нура Аркавази напуснала през януари източната иракска провинция Диала. Тя обяснява, че баща й, инженер, бил отвлечен от джихадистите, които искали откуп от милиони долари, за да го пуснат. Семейството преминава през Турция, където се качва на лодка за гръцкия остров Лесбос, преди да влезе в Македония – маршрут, следван от хиляди хора, бягащи от войната и бедността.

„Мечтаех просто да живея със семейството си в Германия. Не съм си представяла, че тук ме очаква такава изненада“, споделя младата жена. Когато семейство Аркавази пристига в Македония, Европейският съюз затваря този „балкански маршрут“ и границите си.

#полицаи #Македония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници