Перник и Радомир поправят щетите от трусовете с 3,3 млн. лв. от бюджета

Перник и Радомир поправят щетите от трусовете с 3,3 млн. лв. от бюджета
След ремонта на обществените сгради в Перник и Радомир за ремонт на жилищата на гражданите ще останат около половин милион лева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Държавата отпуска 3,3 млн. лв. на Перник и Радомир за възстановяване след причинените от земетресението на 22 май щети.

За неотложни ремонти на общствените сгради в Перник са осигурени 2,7 млн. лв., а в Радомир – 148 000 лв.

Останалите средства ще бъдат използвани за възстановяване на най-силно засегнатите жилища на граждани, съобщиха от правителствената пресслужба.

Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане разпредели общо 9,5 млн. лв. за покриване на щети от бедствия, съобщиха от правителствената пресслужба.

Решението за отпускане на средствата от републиканския бюджет беше взето по време на извънредно заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

Заседанието беше ръководено от вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. В него участваха министрите на регионалното развитие и благоустройството, на икономиката, енергетиката и туризма и на околната среда и водите. Присъстваха и областните управители на градовете Перник и София.

За районите, засегнати от наводненията, са отпуснати 4,6 млн. лв., като само за село Бисер от държавата са осигурени 517 000 лв. за построяването на 56 нови къщи, заедно със средствата, събрани от дарения.

Останалите 1,5 млн. лв., са за укрепване на обществени сгради и съоръжения в различни райони на страната.

От тях 400 000 лв. са за изграждането на два хидравлични прага на река Въча, в района на помпена станция „Кричим-Устина".

#земетресение #Перник #Радомир #наводнения #Бисер #Министерски съвет #бедствия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници