Обама: Характерът на нациите се подлага на изпитание във война, но се определя от мира“

Обама: Характерът на нациите се подлага на изпитание във война, но се определя от мира“
Twitter
A A+ A++ A

Американският президент Барак Обама предупреди срещу „порива да се демонизират тези, които са различни“, докато беше домакин на лидер на Япония за тържествено посещение в Пърл Харбър, предаде AFP, пише агенция Фокус.

Обама, който напуска поста си следващия месец, също така приветства алианса между двете нации, заявявайки че той „никога не е бил по-силен“.

В коментар, отекнал в историята и настоящата силно напрегната политика в Америка, Обама каза на японския премиер Шиндзо Абе, че „характерът на нациите се подлага на изпитание във война, но се определя от мира“.

„Дори когато омразата гори най-силно, когато стремежът на племенното е най-първичен, ние трябва да устоим на порива да се затворим в себе си. Ние трябва да устоим на порива да демонизираме тези, които са различни“, каза Обама.
„Приветствам те в духа на приятелството“, каза той към Абе. „Надявам се заедно да изпратим послание към света, че има повече за печелене в мира, отколкото във война. Помирението носи повече награди от отмъщението“,каза още той.

#Барак Обама

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници