Обявиха повишена бдителност по границата и военните обекти

Обявиха повишена бдителност по границата и военните обекти
Източник; Клуб 'Z'
A A+ A++ A
Обявена е повишена бдителност по границата и военните обекти. Това обяви началникът на отбраната генерал Константин Попов на полигона "Ново село" край Сливен. Днес там се проведе заключителният етап от многонационалното военно учение "Платинен лъв", наблюдавано от посланиците на САЩ, Албания, Молдова, Черна гора, Сърбия и Украйна, предаде БНР. 
 
Още преди седмица генерал Попов е издал заповед за повишена бдителност около всички военни обекти в страната и мисиите ни зад раница по повод коледните и новогодишните празници. Той обяви, че има готовност при евентуална кризисна ситуация военните да отреагират много бързо.
 
"Тези трагични инциденти, които се случиха в Анкара и в Берлин, дават недобри сигнали и ние ще предприемем допълнително мерки, всъщност, знаете, че имаме готовност и от 68 бригада "Специални сили", там имаме 50 човека, които са разделени на пет групи. Първата група има готовност да действа в рамките на един час", допълни Попов.
 
Отделно в готовност са девет взвода от силите за специални операции, които е предвидено да нараснат в момент на необходимост до девет роти, каза още началникът на отбраната и поясни, че вече са взети превантивни мерки, въпреки че няма конкретни заплахи за военни и стратегически обекти в страната.
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници