В Хитрино ще бъде обособена база на БЧК

В Хитрино ще бъде обособена база на БЧК
http://www.desant.net/
A A+ A++ A

Операцията в Хитрино – на финалната права. Днес се очаква да бъде вдигната и последната опасна цистерна и да започне допускането на хората по домовете им. Операцията е изключително рискова и сложна и беше отлага през последните дни. След като бъде осигурен достъп до селото, в Хитрино ще бъде обособена база на БЧК, за да може даренията да постъпват там и оттам да се разпределят към нуждаещите се, съобщава Нова телевизия.

"14:00 часа хората ще могат да влязат в Хитрино. Последната цистерна е източена", заяви министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова пред депутати. 

Операцията бе изключително рискова и сложна и беше отлага през последните дни. След като бъде осигурен достъп до селото, в Хитрино ще бъде обособена база на БЧК, за да може даренията да постъпват там и оттам да се разпределят към нуждаещите се.

Екипи на Пожарната ще правят замерване в домовете на хората дали няма изтичане на газ и дали е напълно безопасно за хората. Ще се прави и замерване на почвите в региона, чиито проби ще бъдат готови до месец. От тях ще стане ясно дали земята около Хитрино е годна да бъде обработвана. Ще се вземат проби и от местната река. Засега водата и въздухът са чисти и безопасни за хората от Хитрино. 

 

#Хитрино #база #БЧК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници