Камион се вряза в коледен базар в Берлин, има жертви и ранени (ВИДЕО)

Камион се вряза в коледен базар в Берлин, има жертви и ранени (ВИДЕО)
CNN
A A+ A++ A

Камион се вряза тази вече в коледен базар в Берлин. Тежкотоварното возило е налетяло директно на хората. В резултат на това 1 човек е загинал, няколко други са ранени тежко, съобщава Ройтерс. Празничният панаир разположен в западната част на германската столица в близост до "фешън" булеварда "Курфюрщендам", пише inews.bg.

По-късно местни медии съобщиха, че жертвите и ранените са много повече. Официална информация все още липсва, но се твърди, че загиналите са поне 9, а ранените - най-малко 50. Според разказите на очевидци камионът е премазал няколко сергии. Шофьорът е избягал. Малко след това силите на реда потвърдиха посочената информация, предаде "РИА Новости".

По всяка вероятност става дума за атентат. От полицията съобщават също, че засега работната по случая се води като разследване на терористичен акт.

По информация на ТАСС камионът-убиец е с полски регистрационни номера. Шофьорът на камиона вече е арестуван. Спътникът му е загинал.

Междувременно отганите на реда призовааха гражданите на Берлин да не напускат домовете си заради предполагаемия атентат. Паралелно с това те официално ги призоваха да не им пречат на разследването разпространявайки невярна информация в интернет.

В мрежата се появиха и първите кадри от инцидента на коледния базар.

Видеото вижте тук.

#камион #коледен базар #Берлин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници