В Португалия вдигат данъка за изглед към слънцето

В Португалия вдигат данъка за изглед към слънцето
Източник: DarikNews.bg
A A+ A++ A

Португалия ще обложи допълнително сградите, облагодетелствани с красив изглед или благоприятно изложение под слънцето, предаде АФП. Тази мярка ще засегне само имоти с оценка над 250 000 евро, се уточнява в закона, публикуван официално днес. По този начин данъкът за част от сградите ще бъде с повишен до 20%, вместо досегашните 5%.

Мярката предизвика недоволство сред асоциациите на потребители и собственици. „В един следващ етап ще бъде обложен с данък и въздуха, който дишаме", подхвърли с ирония президентът на Националната асоциация на собствениците Антонио Маркес, предаде Дарик. 

За сметка на това собствениците, чиито къщи гледат към едно гробище или към пречиствателна станция ще се облагодетелстват с по-нисък данък. Тази разпоредба засяга само новите сгради или къщите, които са преминават оценка по искане на собствениците. Според първоначалния замисъл увеличението е трябвало да се отнася до всички поземлени имоти, но след това с поправка действието му е ограничено до имоти с над 250 000 евро оценка.

#въздуха #разпоредба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници