Нинова: БСП не предлага служебен кабинет на ген. Радев

Нинова: БСП не предлага служебен кабинет на ген. Радев
БТВ
A A+ A++ A

БСП не предлага и не реди служебен кабинет на новоизбрания президент ген. Румен Радев. Това каза в предаването „120 минути” по bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като вчера той заяви, че е готов с вариант за служебно правителство.

Виждаме се с Радев, говорим, но не сме обсъждали служебен кабинет, категорична беше Нинова.

Не би трябвало да има кабинет в рамките на този парламент, каза още лидерът на социалистите.

Според нея, ако се състави правителство в това Народно събрание, това би било подмяна на това, което българите са поискали на президентските избори и на референдума  - промяна в политиката и лицата.

Такъв кабинет не е по волята на народа ни, това е по волята на Брюксел. ЕНП поиска от Бойко Борисов да направи такъв кабинет не защото щ ее добре за България, а защото им е удобен и послушен, изтъкна Нинова.  

По думите й тяснопартийният интерес на БСП е изборите да са по-далеч. „Да направят това  правителство и те ще се сринат още повече с политиките, които ще провеждат. Ние като единствена алтернатива и опозиция ще вдигаме през това време, но това не е добре за България”, отбеляза Нинова.

„Бях си подготвила оставката и за нощта на президентските избори, дори и в двата случая – и на загуба, и на победа”, призна тя.

Не сме се отметнали, но променихме позицията си по референдума, уточни Нинова по повод обвиненията на Бойко Борисов.

Агитирахме симпатизантите ни да гласуват с три пъти „Не”. След резултатите преценихме, че трябва да се съобразим с тези над 2 млн. души и смятаме, че трябва да се въведе мажоритарен избор в смесена система, посочи Нинова.  

Тя допълни, че предложението на омбудсмана Мая Манолова не е обсъждано с БСП и партията не го споделя в този вид. „Когато стигнем до обсъждане, ще внесем предложение за смесена система, вероятно 120 на 120”, уточни лидерът на БСП.

Нинова коментира и решението на пленума на социалистите депутат от БСП да е с максимум три мандата, което не се прие добре от старите лица в БСП. Затова най-дългогодишният депутат от БСП Янаки Стоилов контраатакува и предложи, който има над три милиона, също да не е депутат.

Милионите бяха провокация на Янаки към пленума, смята Нинова. Класова борба в БСП няма, категорична  беше тя, като допълни, че има борба за правила и справедливост, за  подмладяване на партията и отваряне към нови личности.

40 000 лева от декемврийските заплати на депутатите от БСП ще бъдат дарени на хората в Хитрино, съобщи още Нинова.

Тя допълни, че подготвят и доброволци, които след вдигането на забраната да отидат и да помагат за разчистването след трагедията.

#Корнелия Нинова #Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници