Заради силен смог в Пекин затвориха стотици заводи

Заради силен смог в Пекин затвориха стотици заводи
http://www.ibtimes.sg
A A+ A++ A

Градската управа в Пекин нареди на 1200 предприятия в околностите на китайската столица, включително на държавна петролна рафинерия и завод за хранителни стоки, да спрат работа или да намалят производството, информира Нова телевизия.

Това стана, след като беше издадено най-високото възможно предупреждение за замърсен въздух, съобщават БТА и Ройтерс. Китайските екологични власти издадоха червен код в петък, който ще важи до сряда. 

Причината беше предупреждение, че из цял Северен Китай се образува смог. Издаденият код означава, че влизат в сила ограничения върху автомобилното движение и строителните дейности, направени са препоръки и на училища, болници и предприятия.

Градската управа в Пекин заяви, че е наредила на 500 компании да намалят производството си, а на 700 е било указано да преустановят работа. Десет града в провинция Хъбей, която обгражда от всички страни Пекин и е водещият стоманодобивен регион в Китай, са с червен код заради смог. Стоманодобивните заводи там са принудени да намалят производството. 

 
 
 

 

#Пекин #смог

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници