Борисов на среща с РБ за мадната в понеделник

Борисов на среща с РБ за мадната в понеделник
Източник: ТОПактуално.ком
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов обяви, че ще разговаря в понеделник сутринта с Реформаторския блок по повод мандата за съставяне на правителство. На въпроси на журналисти в Брюксел дали ще подкрепи техен коалиционен кабинет, министър-председателят поиска въвеждането на мажоритарна избирателна система преди организирането на предсрочните избори, предаде БНР.

"Има достатъчно време този парламент да промени изборния закон, съгласно референдума. Ако не им стига време, да се удължи с още един месец. Лесно ще можеме, дали ще оставиме тези министри, дали ще дойдат други, ще се намери вариант. Единственото, за което си заслужава, е да се изчака и да се смени избирателният закон. В противен случай изборите няма да са легитимни.  Дължим този разговор, защото трябва да е коректен. Като излезем пред обществото да можем да кажем защо трябва да се отиде на избори. Тук има само едно "ако" – това, което шикалкавят в парламента и искат следващите избори да са по стария избирателен закон", коментира Борисов. 

Той заяви, че ще номинира кандидат за еврокомисар на мястото на Кристалина Георгиева, само ако има широка политическа подкрепа. "Комисарят в такава ситуация трябва да се предложи или с огромен консенсус в парламента от парламентарните партии, или да се изчака редовно избраното правителство. Нашият комисар трябва да бъде авторитетен човек, ползващ се първо с подкрепа от България, за да получи и в Европейския парламент. Изразил съм становището си на среща с господин Юнкер. И двете съм готов да направя. Аз нямам бърза работа още няколко дни. Ако искат, с удоволствие ще им подкрепя и жена. Не е казано да е жена…".

#Брюксел #Бойко Борисов #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници