Германия експулсира първата група мигранти в Афганистан

Германия експулсира първата група мигранти в Афганистан
Източник: News.bg
A A+ A++ A

Германия екстрадира в Афганистан първа група мигранти, чиито молби за убежище са били отхвърлени. Експулсирането на 34-мата афганистанци стана възможно, след като през октомври Берлин и Кабул сключиха споразумение за реадмисия на мигранти, предаде БНР.

Германия планира да екстрадира 12 539 афганистански бежанци, въпреки нестабилната ситуация в родината им. Според германското вътрешно министерство страната трябва да бъде напусната от около 5% от близо 250-те хиляди присъстващи в нея афганистанци. Мярката трябва да служи като опит за спиране на потока желаещи от Афганистан да достигнат Германия и да останат в страната. Върховният съд на Германия засега не е отговорил на въпроса дали експулсацията в нестабилна страна не нарушава основния закон.

Властите са се обосновали, че в големите градове на родината им сигурността е гарантирана. Междувременно процесът по депортацията на единия от бежанците е бил преустановен. Конституционният съд на Германия временно е удовлетворил искането на 29-годишен афганистанец, който е подал първата си молба за убежище преди 30 месеца. Съдът е постановил, че той не може да бъде депортиран, докато молбата му не бъде обработена.

#Афганистан #властите #Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници