Зверствата в Алепо не спират! Бунтовници взимали обувките и храната на децата

Зверствата в Алепо не спират! Бунтовници взимали обувките и храната на децата
http://flashnews.bg/
A A+ A++ A

Макар Русия да беше обявила спирането на военните действия в Алепо, стана ясно, че примирието за пореден път се провали. Тази сутрин бунтовниците в източната част на града, които бе договорено да бъдат изведени в посока Идлиб, са нарушили договорката и са открили огън по сирийската армия, пише inews.bg.

Междувременно се разкриха още от зверствата на бунтовниците там. Оказа се, че взимали обувките и храната на децата, за да не можели да избягат. Освен това до тях не стигали нито помощите, нито лекарствата от ООН.

"Много трудно излязохме, въоръжените групи стреляха по нас с куршуми. Нямахме лекарства, храна, само булгур, ориз и леща", разказа един от спасилите се цивилни пред "Труд".

Ранените цивилни били изхвърляни от операционните зали. На тяхно място били вкарвани ранените бунтовници от фронта. Тези пък, които все пак успявали да се доредят до лечение, минавали без упойка. Такава се давало само на пациентите от "Ал Нусра".

От обсадените квартали на Източен Алепо през последното денонощие са успели да избягат 5000 цивилни граждани. 350 от бунтовниците пък доброволно се предадоха и получиха амнистия с решение на президента. Останалите воюващи в най-населявания град в страната поставиха условие да се изтеглят, ако им бъде осигурен коридор за град Идлиб в централна Сирия, който от две години е под контрола на джихадистите от "Ал Нусра".

Припомняме, че организацията "Ал Нусра" беше обявена от ООН за терористична заради връзки с Ал Кайда.

#зверства #бунтовници #обувки #храна #деца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници