Магистрати отиват на съд. Играят хазарт в хода на разследване

Магистрати отиват на съд. Играят хазарт в хода на разследване
Източник: Rounders.org
A A+ A++ A

Прокурорската колегия на ВСС образува дисциплинарни дела срещу двама магистрати от Ямбол – следователя Теньо Тенев и прокурорката Веска Тенева, които през последната година много често в работно време играели на ротативки в местна игрална зала, пише 24 часа.

Делата бяха започнати по предложение на главния прокурор Сотир Цацаров. Нарушенията на двамата били разкрити при разследване на кражба.

При преглед на видеозаписи от вътрешните камери в игрална зала „Тангра” не било установено нищо, което да има връзка с кражбата, но на тях се виждало как двамата магистрати играят там в работно време. Шефът на полицията в Ямбол изпратил сигнал до инспектората на държавното обвинение, който при проверка установил, че двамата редовно посещавали игралната зала в работно време през последната година.

Също по предложение на Сотир Цацаров колегията започна дисциплинарно дело срещу окръжния прокурор от Пловдив Росен Каменов, който бил лобирал за обвиняем по дело за наркоразпространение и за задържани за данъчни престъпления.

Тръгна дисциплинарно дело и срещу пловдивския следовател Иван Генчев. Колегията единодушно отказа да накаже дисциплинарно районния прокурор от Сливница Калин Димитров.

#ВСС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници