Вкараха в затвора двамата румънци, извършвали грабежи дегизирани като ченгета

Вкараха в затвора двамата румънци, извършвали грабежи дегизирани като ченгета
Източник: Pixabay
A A+ A++ A

Двама румънци, спирали и ограбвали по най-безцеремонен начин през лятото чужденци, които пътуват с коли по водещия до ГКПП „Дунав мост” бул. „България” в Русе, влизат в затвора, реши Окръжният съд в дунавския град. На всичкото отгоре, двамата „гастрольори““ се представяли за полицаи пред гостите на България. 53-год. Кристиян Димитриаде ще лиже 3 години зад решетките, като организатор на обирите. 2,5 години затвор получи съучастникът му, 46-годишният Кристиян Влад, предаде 24 часа.

Двамата румънци се признаха за виновни и сключиха споразумение с прокуратурата, обясни окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев. Бандитите са с наложена постоянна мярка задържане под стража още от лятото и бяха доведени в съда с белезници. Пътните бандити редовно гастролирали през „Дунав мост”, като след края на „работния“ ден се прибирали отново в Румъния. Предпочитали да работят в България, тъй като в родината си имали доста дебели криминални досиета. След проведено разследване, русенските полицаи заловиха двамата румънски граждани. Полицията откри и единия автомобилите – „Фолксваген Голф“, с които мошениците се придвижвали. В него била намерена и светещата палка, с която те спирали движещите се по пътя коли. Пострадалите от посегателствата на „пътните гангстери“ са украинец и молдовец.

Първият от влязъл в страната през „Дунав мост” с лек автомобил „Хонда“, управляван от 33-годишната му съпруга на 4 юни следобед. Докато обаче се движели по бул. „България” в Русе, те били застигнати и спрени от кола с марка „Фолксваген Голф“. Голфът премигвал със светлини, а шофьорът дори и подал сигнал със светеща палка, която украинците помислили за полицейска. Фолксвагенът спрял зад тях и от него излязъл цивилен мъж, който показал документ и обяснил, че е полицай, който иска да извърши проверка на автомобила, а после пожелал да види парите на семейството. Жертвата обаче се усъмнил в думите на мнимия служител, защото когато извадил портфейла си, той се пресегнал и опитал да му вземе пари от него. Затова украинецът отново му казал да покаже документите си и да се легитимира.

Тогава двамата започнали да се дърпат, при което част от парите паднали. Непознатият мъж се разкрещял и през прозореца на спрелия фолксваген се показал друг мъж, според украинеца с пистолет в ръка. После голфът потеглил и се изгубил в далечината, а потърпевшият е сигнализирал на 112. Ден по-късно, бил подаден друг сигнал от молдовски гражданин на 35 г., също се оплакал, че са му откраднали кражба на сумата от 400 евро, след като са го спрели на бул. „България” в Русе. Чужденецът пътувал със семейството си с лек автомобил «Мерцедес», влезли в България през ГКПП „Дунав мост”, а после продължили по бул. „България”. Някъде по булеварда с тяхната кола се е изравнил друг автомобил, светлосин на цвят, от който пътуващ на предната седалка мъж им показал лампа светеща в червено и синьо и им направил знак да спрат. Те отбили вдясно, предполагайки, че ги спират полицаи.

От синия автомобил излязъл мъж , който приближил към колата и заговорил на английски, представяйки се за цивилен полицай, който трябва да им извърши проверка за вещи забранени за притежание "наркотици, оръжие и фалшива валута". После поискал да покажат парите, които носят в себе си. Молдовецът покорно извадил 1200 евро в банкноти от по 50 евро и ги предал. След като разгледал парите, мнимият полицай ги върнал и обяснил, че проверката е приключила и могат да продължат. Няколко километра след това, когато преброили банкнотите, ограбените разбрали, че от тях липсват 400 евро. По пътя за Велико Търново те видели полицейски автомобил, спрели и съобщили за случилото се.

 

#Русе #румънци #виновни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници