3000 лв. глоба след проверка за тютюнопушене на закрито

3000 лв. глоба след проверка за тютюнопушене на закрито
Източник: СЗБ-Варна
A A+ A++ A
Ресторант в Русе ще плати 3000 лв санкция за тютюнопушене на закрито, реши Районният съд в дунавския град, като потвърди глобата от РЗИ. Около 10 и 30 часа на 8 юни, двама от здравните инспектори извършили проверка в ресторант „Пристан“ на бул. „Скобелев“ № 46, стопанисван от „Ерик МБ“ ООД.
 
Контролът бил упражнен заради подадена два дни преди това жалба за тютюнопушене в заведението. В хода на проверката служителите на РЗИ – Русе, първоначално направили проверка на обекта отвън, при което установили, че ресторантът се намира на партерния етаж в жилищен блок, като заведението е с две плътни стени и две стени, с плъзгащи стъклени панели - откъм бул. „Скобелев“ и от страна на изградена лятна градина.
 
В момента на проверката обаче, всички стъклени площи на обекта били затворени, с изключение на една врата, която води към лятната градина. След това, проверяващите влезли в закритата търговска зала, където констатирали, че има 12 маси. Една от тях била заета от двама посетители, които си пушели спокойно. На масата им имало поставен стъклен пепелник и извадени различни видове цигари. На 14 юни на дружеството бил съставен акт. Фирмата обжалвала наложената санкция, която обаче е потвърдена и от районните магистрати. Решението подлежи на обжалване пред Административен съд град Русе.

#Русе #РЗИ #инспектори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници