Балотаж в две трети от областните градове

A A+ A++ A

В над две трети от областните градове в страната ще се проведе балотаж на изборите за местна власт, сочат предварителните данни на социологическите агенции.

В Пловдив на балотаж отиват кандидатът на ГЕРБ Иван Тотев с 35.6% и досегашният кмет и кандидат на ВМРО-БНД и коалиция Славчо Атанасов с 27.6%.

Във Варна на втори тур ще се срещнат издигнатият от инициативен комитет Веселин Марешки с 22.0% и претендентът на ГЕРБ и досегашен кмет на града Кирил Йорданов с 33.0%. Йорданов се бори за четвърти мандат.

В Русе следващата седмица ще се надпреварват Пламен Стоилов от ГЕРБ и Искрен Веселинов от СК и ВМРО, предаде „Дневник“. Стоилов получи 47.3%, а Веселинов – 17.9%.

В Благоевград също ще има балотаж, съобщи „Медиапул“. За кметското място на 30 октомври там ще се надпреварват Атанас Камбитов от ГЕРБ и Емил Костадинов от БСП. Камбитов спечели 41.9% на местните избори на 23 октомври, а Костадинов – 21.2%.

Вторият тур в Смолян ще бъде между досегашния кмет на града и кандидат на БСП Дора Янкова, която получи 37.8% от гласовете на избирателите и претендента на ГЕРБ Николай Мелемов с 37.3%.

В Кърджали балотаж ще има между кандидата на ДПС Хасан Азис, който спечели 46.5% и кандидата на ГЕРБ Илия Илиев, за когото гласуваха 27.5% от жителите на града. Социолозите посочват Кърджали като една от най-големите изненади на днешния вот, тъй като проучванията по време на предизборната кампания сочеха Азис като победител още на първия тур.

Във втория кръг на местните избори в Плевен ще се срещнат Димитър Стойков от ГЕРБ, който получи 31.0%, и досегашният кмет, подкрепян от коалиция десни партии, Найден Зеленогорски с 29.0%, съобщи БНР.

В Стара Загора на балотаж отива Живко Тодоров от ГЕРБ с 49.5% по предварителни данни. Все още не е ясно кой ще бъде неговият съперник, защото към момента по 16.0% получават Бойчо Биволарски от БСП и Дамян Георгиев, издигнат от инициативен комитет.

Вторият тур в Перник ще бъде между кандидата на БСП Росица Янакиева и претендента на ГЕРБ Ирена Соколова.

Балотаж няма да има в Бургас, където 69.5% получи досегашният кмет и кандидат на ГЕРБ Димитър Николов, в Монтана, където с 50.5% Златко Живков спечели втори мандат още на първия тур, и в Пазарджик, където също спечели досегашният кмет Тодор Попов с 65.4%.

#избори 2011 #местни избори #балотаж #Пловдив #Варна #Русе #Благоевград #Смолян #Кърджали #Плевен #Стара Загора #Перник #Бургас #Монтана #Пазарджик #ГЕРБ #БСП #ДПС #ВМРО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2011
Последно от Избори 2011

Всички новини от Избори 2011 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници