Бивш консул на България в Одрин: Страната ни се нуждае от укрепване на турската граница

Бивш консул на България в Одрин: Страната ни се нуждае от укрепване на турската граница
http://bulgaria24.tv/
A A+ A++ A

България се нуждае от укрепване на границата си с Турция и като защитни съоръжения, и като значително военно присъствие. Това каза в сутрешния блок на Радио „Фокус“ Георги Димов, бивш генерален консул на България в Одрин. Той изрази надежда Брюксел да излезе с мъдри позиции и визия за разрешаване на проблема с повтарящите се турски заплахи за насочване на мигрантския поток към Европа. Димов коментира и предложението на Анкара да се отворят две нови преговорни глави за присъединяване към ЕС.

„Любимият израз на Ердоган към Брюксел и към Запада е: „Гледайте си работата“, а пък това, което външният министър на Турция Йомер Челик анонсира, е потвърждение за поредното нахалство. Още когато през март беше сключено прословутото споразумение за т.нар. бежанци, които всъщност са мигранти, Турция си определи цената – тя беше 3 в 1 – визи, пари, членство в ЕС. Членството в съюза всъщност беше сложено за благозвучие, защото самата Анкара не си вярва, че може да влезе, а и вече надали желае да го направи, но непрекъснато ще го анонсира и изважда като евтин, външнополитически трик. Брюксел едва ли ще се върже на него“, коментира Георги Димов.

Особено важни за Турция се парите от Европа за възпиране на мигрантския поток, тъй като турската икономика е в много лошо състояние, каза още Димов.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници