Борис Ячев, ПФ: Ще потърсим подкрепа от реформаторите за експертно правителство

Борис Ячев, ПФ: Ще потърсим подкрепа от реформаторите за експертно правителство
Източник: Марица
A A+ A++ A

Заместник председателят на парламентарната група на Патриотичния фронт, Борис Ячев, заяви, че ако третия проучвателен мандат бъде връчен на Реформаторите, от Патриотични фронт ще разговарят с тях за евентуална подкрепа, предаде БНТ. 

"Нашата позиция е последователна. Ние първи заявихме, че това народно събрание не е изчерпало потенциала си, и че трябва да се положат всички усилия България да не се тласне в една спирала от последвали избори. Още преди две седмици заявихме, че ако третия проучвателен мандат бъде връчен на Патриотичния фронт, ще поемем отговорността за съставяне на правителство. Заявихме, че ще разговаряме с всички възможни партии без ДПС", коментира Ячев.

Той заяви, че ако Патриотични фронт състави правителство, то ще бъде експертно. "Ако съставим правителство, то ще бъде експертно, но с присъствие на политически лица, няма как да няма такива. Не сме разпределяли постове, тъй като още сме в едно предварително очакване, на кого ще бъде връчен третия мандат."

Той добави, че биха подкрепили Реформаторски блок, ако имат програма и приоритетите им съвпадат. "Не бихме подкрепили конкретна политическа сила или цел. Ако целта е просто да се създаде кабинет, не бихме подкрепили никого. Бихме подкрепили програма или приоритети. Ще разговаряме с колегите от РБ."

#Борис Ячев #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници