В Пазарджик конфискуваха близо 600 кг месо и 4500 яйца

В Пазарджик конфискуваха близо 600 кг месо и 4500 яйца
http://littlebg.com/
A A+ A++ A

През месец ноември в отдел „Контрол на храните” към Областната дирекция по безопасност на храните в Пазарджик са извършени 619 проверки, съобщава агенция Фокус. Антоанета Копривщенова, експерт в Дирекцията. „Връчени са 28 предписания – за несъответствие на сградофонд, за не водене на записи по система за самоконтрол, за спазване на Наредба 9, за спазване на регламент за маркиране на яйца, за дезинфекция и почистване, за хигиена, за водоснабдяване на обект, за изпращане на яйца в пакетиращ център, за сградофонд и оборудване. През месеца са извършени 12 одита на предприятия”, уточни инж. Копривщенова.

„В резултат на извършените проверки са съставени 8 акта за установяване на административно нарушение – за обект с лоша хигиена, за липса на проследимост, за обект без регистрация по Закона за храните, за храни без етикет, за нерегламентирано транспортно средство, за липса на придружаващи документи към храни и за работник без тъмно работно облекло.

Възбранени са 8 481 яйца. Бракувани и унищожени са 4 890 яйца. Бракувани са 526 кг патешки фенери и 60 кг свински уши и 13 кг свински сърца, които са без придружаващи документи. Направен е един отказ за регистрация на обекти, има и едно разпореждане за спиране на обект”, каза още експертът.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници