Фандъкова иска промяна в инструкциите при аварии в метрото

Фандъкова иска промяна в инструкциите при аварии в метрото
Източник: Novini.bg
A A+ A++ A

Поисках промяна на инструкциите при аварии в метрото, за да бъдат информирани по-рано пътниците. Това каза пред журналисти столичният кмет Йорданка Фандъкова във връзка с аварията в метрото от 5 декември, предаде Фокус.

Кметът коментира, че аварията в метрото е била тежка. "Повреда нa контактна релса имаше. Екипите работиха усърдно цяла нощ, за да може да тръгне днес и да бъде безопасно за пътниците", заяви тя. "Поисках промяна на инструкциите, служителите са ги спазвали. По инструкции машинистът е длъжен да информира централата и диспечера, след това да се опита да оправи повредата и да информира пътниците. Ще обсъдим да променим инструкциите", обясни Фандъкова.

Тя уточни, че има записи на всичко, което е станало и как се е действало. "Имaме цялата документация и ще видим кой как е реагирал на отделните станции. Машинистът е действал по инструкция. Работата на техническите екипи беше безупречна", посочи кметът. По отношение на това в каква посока иска да бъдат променени инструкциите, тя посочи, че да бъдат информирани по-рано пътниците. По думите ѝ снощи не е имало опасност за тях, но те не са имали информация за това какво се случва. Възможно е да настане паника, затова заедно с компетентните органи, първото нещо след информиране на диспечерите е да се информират и гражданите", добави тя.  

Тя отново припомни, че е проблемът е бил технически и не е имало друга опасност за пътницата. Фандъкова още веднъж поднесе извинени за всички, които са изживели неудобство. 

#Йорданка Фандъкова #метрото

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници