"Борисов"-2 одобри трансфер от 300 хил. лв. за военните ветерани

"Борисов"-2 одобри трансфер от 300 хил. лв. за военните ветерани
Източник: О Новини
A A+ A++ A

 

Правителството в оставка одобри допълнителен трансфер в размер на 289 928 лв. по бюджета на държавното обществено осигуряване. Със средствата ще се разплатят извършени разходи за престой и ползване на дейности и услуги от правоимащите лица по Закона за ветераните от войните и Закона за военноинвалидите и военнопострадалите през третото тримесечие на 2016 г., предаде БГНЕС

Двата закона регламентират правото на тази категория лица на престой и ползване на дейности и услуги в базите на „Профилактика, рехабилитация и отдих” ЕАД, като изрично предвиждат, че необходимите за целта средства са за сметка на централния бюджет.

С друго постановление бяха направени вътрешнокомпенсирани промени по бюджета на Министерство на здравеопазването за 2016 г. Недостигът на средства по бюджетните програми „Държавен здравен контрол“, „Промоция и превенция на незаразните болести“, „Профилактика и надзор на заразните болести“, „Контрол на медицинските дейности, здравна информация и електронно здравеопазване“, „Осигуряване на кръв и кръвни продукти“, „Спешна медицинска помощ” и „Администрация“ се осигурява за сметка на предвидените разходи по други политики и програми, по които са реализирани икономии, без да се променя общият размер на разходите по бюджета на министерството. 

#трансфер #услуги

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници