Русия иска да знае истинските цели на Ердоган за Сирия

Русия иска да знае истинските цели на Ердоган за Сирия
http://star-magazine.ru/
A A+ A++ A

За Москва е новина заявлението на турския президент Реджеп Ердоган за истинските цели на Анкара в Сирия и те трябва да бъдат разяснени. Това заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, пише БГНЕС.

Вчера Ердоган заяви, че Турция е започнала своята операция „Щитът на Ефрат“ в Сирия, за да сложи край на управлението на президента Башар Асад.

„Надяваме се, че в близко време ще постъпят някакви разяснения от нашите турски партньори“, посочи Песков, според когото изказването на президента е „много сериозно заявление“.

В отговор на въпроса може ли позицията на Ердоган да повлияе на отношенията между Анкара и Москва говорителят посочи, че към момента не са уместни „принципни и хипотетични разсъждения“.

„Преди да бъдат направени каквито и да е било разсъждения, ние разчитаме на разяснение по тази позиция“, добави Песков.

По неговите думи по време на последния телефонен разговор между руския държавен глава Владимир Путин и Ердоган не е ставало въпрос за намерение на турската страна да изпраща свои войски на сирийска територия.

Операцията на турската армия заедно със сирийски опозиционни сили започна на 24 август и цели да прочисти северните сирийски райони от терористи и да създаде там зона за безопасност за бежанци.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници