Ангела Меркел не иска нови преговори с Ердоган за членство в ЕС

Ангела Меркел не иска нови преговори с Ердоган за членство в ЕС
http://russia-insider.com/
A A+ A++ A

Германският канцлер Ангела Меркел се обяви против продължаване на преговорите с Турция за влизане в Европейския съюз. Това заяви тя по време на среща с депутати от своя Християндемократически съюз в Бундестага, пише БГНЕС.

По време на срещата Меркел е заявила, че действията на турските власти след опита за преврат в страната не позволяват да се премине към обсъждането на нови теми в преговорите. Според „Билд“ канцлерът съветва депутатите да разяснят тази позиция на гражданите по време на срещи в избирателни окръзи.

Депутатите от Европейския парламент гласуваха на 24 ноември резолюция, която призовава за преустановяване на преговорите между Брюксел и Анкара заради „непропорционалната“ турска реакция спрямо предполагаемите организатори на преврата в страната.

Вчера турският президент Реджеп Ердоган заяви, че страната му все още не се е отказала от амбицията да се присъедини към ЕС, но има "много други алтернативи", ако процесът на присъединяване отиде наникъде.

"В момента все още не сме затворена книгата с Европейския съюз", каза Ердоган на международна конференция в Истанбул. "Но никой не бива да се забравя, че Турция винаги има много други алтернативи", добави той. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници