Нормандската четворка отново не успяха да се договорят за Украйна

Нормандската четворка отново не успяха да се договорят за Украйна
http://www.metronews.ru/
A A+ A++ A

Срещата на външните министри от Нормандската четворка (Русия, Германия, Украйна и Франция) не можа да постигне пробив. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров след разговорите със своите колеги, пише БГНЕС.

„Не можахме да достигнем до пробив. Но смятам за позитивно това, че договореностите на лидерите от 19 октомври не се подлагат на съмнение“, каза Лавров.

По думите му по време на срещата не е било постигнато съгласие даже и във връзка с последователността на стъпките в сферата на безопасността и политическите реформи.

Лавров също така заяви, че по време на днешните разговори не е била обсъждана темата за разполагане в Донбас на въоръжена мисия на ОССЕ. „Никой даже не мисли за разполагане на военизирана мисия на ОССЕ, нито на каквито и да е било други структури“, подчерта руският министър.

В същото време германският му колега Франк-Валтер Щайнмайер заяви, че преговорите са били трудни. По думите му дипломатите на Русия, Германия, Украйна и Франция не са могли да договорят дори пътна карта за регулиране на ситуацията в Донбас.

Очаква се след нормандската среща Щайнмайер и Лавров да проведат двустранни разговори в Минск, на които да бъдат обсъдени освен въпросите, свързани с Украйна, така и сирийската криза и в частност бойните действия в Алепо. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници